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Fortana dell’Emilia IGP fermo “La Martìn Rosè” Still

PRODUCTION AREA

Fondo Luogaccio, San Giuseppe di Comacchio (FE), Bosco Eliceo

 

 

DESCRIPTION

The harvest is strictly carried out by hand and it normally takes place during the first decade of October. Grapes are destemmed and pressed and then left to macerate on the skins for about 24/36 hours. The fermentation takes place at regulated temperature and lasts about two weeks. Afterwards, the wine is kept in cement tanks until the bottling, that usually takes place in the following early spring. Bottle aging for 2 months, prior to the selling of the product.

ADDITIONAL INFORMATION

Grape Variety 100% Fortana
Alcoholic content 12% vol.
Serving temperature 10-12 °C
Reccomended pairing Excellent with seafood starters. Ideal with pasta with mussels and clams.

 

 

Category:
Description

Description

La vendemmia è rigorosamente manuale e avviene normalmente nel corso della prima decade di settembre; i vitigni vengono raccolti e pigiati simultaneamente. Le uve vengono sofficemente pressate e il mosto fatto fermentare a bassa temperatura per ottenere aromi più eleganti. La fermentazione dura circa due settimane; il vino viene poi mantenuto in vasche di cemento fino alla presa di spuma. Seconda fermentazione in bottiglia, secondo il metodo champenoise, senza sfecciatura. Durata delle presa di spuma: circa 60 giorni. Affinamento In bottiglia per alcuni mesi prima della messa in commercio del prodotto.

 

Additional information

Additional information

Uvaggio

100% Fortana

Gradazione alcolica

12% vol.

Temperatura di servizio

10-12 °C

Abbinamento gastronomico

Si accompagna ad antipasti di pesce e a primi a base di cozze e vengole.